نان عباسعلی آران و بیدگل

نان شیرین؛ سوغات آران و بیدگل برای تمام فصول

نان عباسعلی یا نان شیرین، سوغاتی دست پخته ی مردمان کویری آران و بیدگل است که در تمام طول سال و به صورت ویژه در دهه نخست ماه محرم در اغلب نانوایی های سنتی شهرستان طبخ می شود.

طبق یک آیین سنتی نانوایان آران و بیدگل، همزمان با محرم حسینی نان مخصوصی پخت کرده و بین عزاداران امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) نذر می کنند که به آن نان عباسعلی می گویند.
نان عباسعلی به نام حضرت ابوالفضل(ع) پخته می‌شود و مردم شهرستان معمولا آن را به عنوان یک نان نذری می‌پزند و از آن حاجت می‌طلبند.
در تمام ایام سال  این نان با عنوان«نان شیرین» یا «نان شیری» پخته می شود که آرد، روغن، شکر، شیر، زعفران، زرد چوبه و زنجبیل مواد اصلی آن را تشکیل می‌دهد.
 طبخ این نان عموما با تنورهای سنتی انجام می شد ولی اخیرا با وجود ماشین های پخت از آن استفاده می شود و نان ها هم کیفیت بهتری پیدا کرده اند.
آیین پخت نان عباسعلی آران و بیدگل در خرداد ماه سال ۱۳۹۵ به شماره ۱۲۰۰ در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
پخت این نان در تمام ایام سال و کیفیت مطلوب آن موجب شده که نان شیرین یا همان نان عباسعلی به عنوان یکی از سوغات های شهرستان آران و بیدگل به حساب آید

 

✓خبرگزاری آران و بیدگل - پرتو کویر

فعالیت اصلی پرتو کویر

در کانال تلگرام و اینستاگرام و ایتا و روبیکا

با آدرس: parto_kavir@