زباله

هر شهروند کاشانی و آران و بیدگلی روزانه ۵۰۰ گرم زباله تولید می‌کند

مهدی اکبری مدیرعامل شرکت مدیریت پسماند کاشان و آران و بیدگل گفت: هر نفر در منطقه کاشان و آران و بیدگل روزانه ۵۰۰ گرم زباله تولید می‌کند.

مهدی اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تدوین طرح جامع مدیریت پسماند منطقه کاشان و آران و بیدگل یکی از فعالیت‌های مهم شرکت بوده که بعد از گذشت یک دهه به تأیید وزارت کشور و استانداری رسیده و در هفته جاری به شهرستان‌های شمالی استان ابلاغ می‌شود.

 

وی ابراز کرد: در این طرح تمام نیازمندی‌های سیر تولید تا دفن زباله شامل تعداد منابع انسانی، مالی، دستگاه‌ها، عمق محل دفن و غیره مشخص می‌شود.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت پسماند شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با بیان اینکه طی دو سال اخیر حدود ۲۰ میلیارد ریال هزینه تأمین خاک مورد نیاز برای دفن بهداشتی پسماند بوده است، تصریح کرد: تراشه‌های حفر شده بعد از پر شدن به عنوان مکانی برای درختکاری در اسفندماه اختصاص یافته تا زمین دوباره احیا شود.

 

به گفته وی، در بحث شیرابه، سایت تخمیر به عنوان محلی برای دپو و هوادهی مواد آلی به علت شیب نامناسب زمین از بین رفته بود؛ طبق برنامه طرح جامع یک سوم آن با اعتباری حدوداً دو میلیارد تومان زیرسازی و بتن ریزی شد که با حفر دو حوضچه، شیرابه‌ها هدایت و تبخیر شده و رطوبت مواد آلی را به صورت پاشیدن تأمین می‌کند.

 

اکبری با اشاره به اینکه تفکیک از مبدا اصلی ترین هدف از تأسیس این شرکت بوده و حدود ۲/۵ تا سه درصد تفکیک انواع مواد مختلف از پلاستیک، نایلون، پارچه، فلزات و حتی شیشه در مقصد تفکیک می‌شود، گفت: در منطقه کاشان بزرگ (کاشان و آران و بیدگل) هر نفر حدود ۵۰۰ گرم زباله تولید می‌کند که اکثر آن به شکل نامطلوبی در کیسه‌های نایلونی نامناسب سفیدرنگ به دور ریخته می‌شود؛ از این رو مهم‌ترین فعالیت شهروندان باید کاهش تولید زباله بوده و حداقل کار آب گیری آن برای حذف شیرابه باشد.

 

به گفته وی بیشترین شیرابه از مواد آلی مانند پوست میوه‌ها به وجود می‌آید که این مواد در تفکیک تبدیل به کمپوست می‌شود و کشاورزان می‌توانند با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر از آن بهره مند شوند.

 

مدیرعامل شرکت مدیریت پسماند کاشان و آران و بیدگل با بیان اینکه بیشترین حجم مصرف میوه در کاشان و آران و بیدگل از نوع هندوانه، خربزه، گرمک بوده که پسماند آن به مرور زمان شیرابه زیادی بوجود می‌آورد، عنوان کرد: در عین حال پوست میوه‌ها را می‌توان به آسانی به خشکاله به عنوان بهترین خوراک دام تبدیل کرد که از نظر اقتصادی و زیست محیطی بسیار ارزشمند است؛ از این رواین شرکت تاکنون ۳۰ دستگاه خانگی خشکاله ساز به شهروندان فعال در تفکیک از مبدا هدیه داده است.