نان مچه آران و بیدگل
نان مچه ؛ چاشتایی سنتی آران و بیدگل
قدیم تر ها، زندگی ترکیبی از سخت کوشی و سادگی بود.
همه چیز سخت بدست می آمد؛ حتی نان.
همه چیز خیلی ساده بود؛ حتی غذا.
مردمان سختکوش و ساده زیست کویری آران و بیدگل، آن روزها گندم را با مشقت بسیار از دل خاکی نه چندان حاصلخیز و آبی که همیشه به اندازه ی کافی در دسترس نبود، بدست می آوردند.
گندم را آرد کرده و ذخیره می کردند برای سیر شدن خانواده در فصل های دیگر.
یک مشت از این قوت غالب هم گاهی حکم طلا داشت زیرا نمی گذاشت کودکی گرسنه به خواب برود.
از این رو، کدبانوهای خانه های قدیم، حتی از خرده نان های ته سفره که عموما دیگر امکان خوردن نداشت نیز استفاده می کردند.
نان را در سرکوی سنگی خانه می کوبیدند و با افزودن کمی آب و پنیر و گاهی تکه هایی از پیاز، بچه ها را به یک چاشتایی سالم و ساده میهمان می کردند.
یاد آن روزها به خیر
نان مچّه علاوه بر اینکه مقوی بود، جلو اسراف و دور ریز نان را هم می گرفت...
📸 علی ساکت پور آرانی
پرتو کویر در تلگرام و اینستاگرام و ایتا و روبیکا : parto_kavir@