نون شل شلی

نان شل شلی

نان شل شلی آران و بیدگل یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر آران و بیدگل می باشد.

نان شل شلی آران و بیدگل

نون شل شلی

مواد لازم برای ۳ نفر

تخم مرغ ۳ عدد

آرد ۲ لیوان

شیر ۱ لیوان

آب ۱ لیوان

روغن به مقدار لازم

زنجبیل ۱/۲ قاشق چایخوری

زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری

نمک ۱/۲ قاشق چایخوری

زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری

کنجد به مقدار لازم 

 

دستور پخت نان شل شلی

 

به گزارش پایگاه خبری پرتو کویر؛ برای تهیه نان شل شلی ابتدا تخم مرغ ها را داخل یک کاسه مناسب شکسته و مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس آرد را دو مرتبه الک کرده و کم کم به کاسه اضافه می کنیم و کمی ترکیب می کنیم تا با تخم مرغ یکدست شود.

نان شل شلی آران و بیدگل 

نان شل شلی

پس از اینکه آرد را با تخم مرغ مخلوط کردیم، زعفران دم کرده، زنجبیل، زردچوبه و نمک را اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم.

 

حالا یک لیوان آب ولرم کنار دستمان قرار می دهیم و کم کم به کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا مایه نان غلظتی شبیه به مایه پنکیک پیدا کند، سپس روی درب کاسه را با سلفون یا بشقاب می پوشانیم و به مدت نیم ساعت استراحت می دهیم.

 

پس از گذشت نیم ساعت خمیر نان را مخلوط می کنیم، سپس کنجد را نیز جلوی دستمان قرار می دهیم. حالا یک تابه یک نفره روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن در آن میریزیم، روغن که داغ شد با ملاقه مقداری از مایه نان داخل تابه می ریزیم.

نون شل شلی

نان شل شلی

حالا مقداری کنجد روی نان می پاشیم و اجازه می دهیم روی نان حباب بزند، یک سمت نان که پخته شد سپس آن را بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز بپزد. پس از اینکه نان پخت آن را در یک ظرف مناسب قرار می دهیم.

 

در پایان پس از اینکه نان ها از حرارت افتادند، آنها را داخل ظرف مورد نظرمان قرار داده و با پنیر یا ماست سرو می کنیم.

 

متن و عکس از پایگاه خبری پرتو کویر