حلیم آران و بیدگل

حلیم نذری آران و بیدگل

مردم شهرستان آران و بیدگل از گذشته های دور همه ساله در ایام زمستان در شب های جمعه حلیم نذری با هدف رفع گرفتاری و بلا و گرفتن حاجات مردم پخته می‌شود و بین مردم توزیع می شود.

عکس از علی ساکت پور آرانی _ منزل شهیدان رمضانی 

 

 

آیین سنتی پخت حلیم در آران و بیدگل

حلیم نذری

به نقل از پایگاه خبری پرتو کویر ؛ پخت حلیم نذری یکی از مناسبت‌های آیینی و مذهبی در شهرستان آران و بیدگل است که هر ساله در زمستان و ایام سوگواری اهل بیت به سبک سنتی انجام می‌شود.

 

حلیم نذری شامل گوشت گوسفندی، گندم، نخود، چربی گوسفندی، پیاز، فلفل و نمک است که در دیگ‌های مسی ریخته و با آتش هیزم پخته می‌شود.

 

زمان پخت حلیم نذری را به مدت ۱۲ ساعت از زمان برپایی دیگ تا توزیع آن می باشد و پخت حلیم توسط گروهی از هیأتی‌ها و متخصصان آشپزی در شهرستان آران و بیدگل انجام می‌شود.

 

در طول این ۱۲ ساعت، مردم و علاقه‌مندان به‌پای دیگ‌ها می‌آیند و در آشپزی کمک می‌کنند و در زمان کمچه‌زنی و پخت حلیم، مردم با حضور در پای دیگ‌ها و نثار فاتحه و صلوات به روح درگذشتگان و بانیان خیر خود را در این امر معنوی شریک می‌کنند.

حلیم بیدگل