حلیم آران و بیدگل

آیین سنتی پخت حلیم در آران و بیدگل

محمدجواد عبدلی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان آران و بیدگل گفت: پخت حلیم نذری یکی از مناسبت‌های آیینی و مذهبی در شهرستان آران و بیدگل است که هر ساله در زمستان و ایام سوگواری اهل‌بیت به سبک سنتی انجام می‌شود.

▪️شهرستان آران و بیدگل یکی از مناطق فرهنگی و تاریخی استان اصفهان است که به‌واسطه آیین‌ها و سنت‌های دیرینه‌ای که در این منطقه وجود دارد، شناخته می‌شود.

 

آیین پخت حلیم نذری در آران و بیدگل، نه‌تنها به دلیل اجرای سنتی و استفاده از روش‌های قدیمی جلب‌توجه می‌کند، بلکه به‌واسطه مشارکت گسترده مردم و حضور فعال در این مراسم، بُعد اجتماعی و فرهنگی ویژه‌ای دارد.

حلیم

حلیم نذری شامل گوشت گوسفندی، گندم، نخود، چربی گوسفندی، پیاز، فلفل و نمک است که در دیگ‌های مسی ریخته و با آتش هیزم پخته می‌شود.

 

زمان پخت حلیم نذری را به مدت ۱۲ ساعت از زمان برپایی دیگ تا توزیع آن می باشد و پخت حلیم توسط گروهی از هیأتی‌ها و متخصصان آشپزی در شهرستان آران و بیدگل انجام می‌شود.

 

در طول این ۱۲ ساعت، مردم و علاقه‌مندان به‌پای دیگ‌ها می‌آیند و در آشپزی کمک می‌کنند و در زمان کمچه‌زنی و پخت حلیم، مردم با حضور در پای دیگ‌ها و نثار فاتحه و صلوات به روح درگذشتگان و بانیان خیر خود را در این امر معنوی شریک می‌کنند.